Frion, begeleid wonen Zwolle

Als onderdeel van de vernieuwing van de wijk Ittersumerlanden in Zwolle is ook een nieuwe huisvesting voor Frion gebouwd. Frion is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel.  Het pand is ontwikkeld door zorgvastgoedontwikkelaar ZorgID, onderdeel van VolkerWessels. Frion gaat het pand huren van Woningstichting SWZ. SWZ wordt eigenaar van het vastgoed. In de nieuwbouw zijn 29 2-kamer appartementen gerealiseerd. In het behouden deel , dat dateert uit 2001, zijn alle gemeenschappelijke voorzieningen ondergebracht. Zoals de huiskamers met keuken , de ruimte voor wasmachines en de personeelsruimte. De bewoners hebben zoveel mogelijk privacy met een eigen balkon of terras en eigen voorzieningen. Het is  een opvallend maar zeer passend appartementengebouw geworden, die als entree dient van het winkelcentrum en van het begin van de wijk.

Het uiterlijk sluit aan bij de nieuwe invullingen van de wijk Ittersumerlanden fase III . Kijk ook bij : woningbouw Ittersumerlanden Zwolle.

foto’s : Harry Noback