Appartementen en winkels Ede

In Ede is het plan voor 71 eenheden voor kleinere huishoudens opgeleverd. Op het terrein waar vroeger de supermarkt Boni stond is een wooncomplex  gebouwd met 71 eenheden , dagwinkels en een supermarkt. Het terrein ligt aan de rand van het centrum van Ede en grenst aan één zijde aan de winkelstraat en aan de andere zijde aan het Bunschoterplein. Dit deel van Ede is met het plan en het opknappen van het Bunschoterplein weer levend en mooi geworden.

Het hele ontwerptraject tot en met de start van de bouw is uitgevoerd in een 3D gebouw model. Alle toeleveranciers hebben in dit model hun specifieke bijdrage geleverd. In de ontwerpfase is zo de kans op fouten zo klein mogelijk gemaakt en zijn alle aansluitingen van verschillende onderdelen en toeleveranciers virtueel op elkaar “gepast”. Dit leidde tot een zeer efficiënte uitvoering en korte bouwtijd. Zelfs een fundamentele wijziging in de plannen tijdens het ontwerp kon zo soepel worden meegenomen.

opdrachtgever        : Green/ Hazelhoff

bouwmanagement : Loostad bv

uitvoering                : Bouwmij Ufkes bv Apeldoorn

foto’s                         : Harry Noback