29 woningen in Zwolle

In de wijk Ittersumerlanden in Zwolle is door woningbouwvereniging SWZ uit Zwolle een vernieuwing tot stand gebracht. Nadat al eerder een groot deel van de wijk was gerenoveerd zijn nu ook de laatste HAT eenheden gesloopt en vervangen door nieuw gebouwde woningen. Deze woningen, verdeeld over 4 locaties,  zijn gebouwd door aannemersbedrijf Ufkes uit Apeldoorn. Deze opdracht is verkregen uit een competitie met 4 partijen . Samen met bouwmij. Ufkes uit Apeldoorn hebben we deze gewonnen. Begin 2012 is het  ontwerp gemaakt en eind 2012 gestart met de werkzaamheden.
Er zijn geschakelde woningen gebouwd volgens het Plus wonen concept van VolkerWessels. Op 4 locaties in totaal 27 woningen. Daarnaast is op een karakteristiek punt een gebouw met 7 appartementen verrezen. Door de afwijkende kapvorm een opvallend gebouw. Samen met een gedeeltelijke herinrichting van de openbare ruimte is de wijk weer fris en helemaal van deze tijd.

Behalve de woningen is ook een complex met 29 zorgwoningen gebouwd voor de stichting Frion. Zie voor meer informatie : zorgwoningen Frion.

foto’s : Harry Noback