villa Heerde 2

Op de plaats waar vroeger de schuren en bijgebouwen stonden van een boerderij, aan de Veldweg in Heerde, worden drie vrijstaande woningen gebouwd. De woningen worden gebouwd voor verschillende particuliere opdrachtgevers.  Twee van de woningen zijn door Artec ontworpen.

De 2 woningen worden op het ” achtererf”gebouwd en refereren aan schuren op een erf. Er is in materiaal eenheid gemaakt, maar de woningen lijken niet op elkaar.

De ruime villa op deze kavel heeft aan de zuidkant een vrij uitzicht. Een groot dak met overstekken beschermt tegen regen en teveel zonlicht in de zomer. Maar laat het licht wel toe in de winter. De wanden, de vloer en het dak worden heel goed geïsoleerd. Op het dak worden photo-voltaische cellen, voor opwekking van elektriciteit,  gelegd.

De wanden zijn van metselwerk, het dak is van staal Zo is het een stoer en tegelijk heel licht huis. De dragende wanden zijn van prefabbeton net zoals de vloeren. Het huis wordt uitgevoerd met een warmtepomp

Rol GAAV :

Uitwerken VO naar aanvraag bouwvergunning incl Epc, Mpg 

Bouwjaar 2020