schuurwoning Heerde 3

Op de plaats waar vroeger de schuren en bijgebouwen stonden van een boerderij, aan de Veldweg in Heerde worden drie vrijstaande woningen gebouwd. De woningen worden gebouwd voor verschillende particuliere opdrachtgevers.  Twee van de woningen zijn door Artec ontworpen.

De twee woningen worden op het “achtererf” gebouwd en refereren aan schuren op een erf. Er is in materiaal eenheid gemaakt, maar de woningen lijken niet op elkaar. 

De schuurwoning op deze kavel heeft aan de zuidkant een vrij uitzicht. Het dak met overstekken beschermt tegen regen en teveel zonlicht in de zomer. Maar laat het licht wel toe in de winter. De wanden, de vloer en het dak worden heel goed geïsoleerd. Op het dak worden photo-voltaische cellen, voor opwekking van elektriciteit,  gelegd. Het huis heeft geen verdieping, alle ruimte zijn gelijkvloers. De kap is open en zorgt daarmee voor een erg ruimtelijk gevoel.

De draagstructuur van het huis is een staalconstructie die zichtbaar blijft. De wanden zijn houtskeletbouw elementen, afgewerkt aan de buitenkant met metselwerk of gevelbekleding. Zo is de bouwtijd bekort tot ca 5 maanden.

Het huis wordt uitgevoerd met een warmtepomp

 

Rol GAAV : Uitwerken VO naar aanvraag bouwvergunning incl Epc, Mpg

Bouwjaar 2020