moderne villa Deventer

In de nieuwbouwwijk Schalkwijk in Deventer is deze moderne villa gebouwd voor een particuliere opdrachtgever.

De villa refereert aan de villa’s uit de jaren 30 van de vorige eeuw; met wit stucwerk, donkere kozijnen, grote overstekken en raamstroken. Het grootste deel van het woonprogramma bevindt zich op de begane grond. Op de verdieping zijn de logeerkamers met eigen badkamer ondergebracht. Aangebouwd op de begane grond is de dubbele garage/berging.

in het interieur is gespeeld met verschillende hoogtes in de woonkamer. In het zitgedeelte wat minder hoog, in het deel bij de open haard wat hoger. Zo onderstreept de vorm het verschillende gebruik van de ruimten.  Ook op de begane grond een ruime slaapkamer met badruimte en een werkkamer.

De villa is gebouwd door bouwbedrijf van Laar uit Wapenveld.