energie + woning Uddel

Op een mooie plek in het buitengebied van Uddel is een vrijstaande woning ontworpen voor een particuliere opdrachtgever. De ruime villa heeft door de grote ramen rondom een vrij uitzicht. Een groot dak met overstekken beschermt tegen regen en teveel zonlicht in de zomer. Maar laat het licht wel toe in de winter. Door de wanden en het dak heel goed te isoleren, door 3-voudig glas te gebruiken en door de zuidzijde van het dak helemaal te voorzien van photo-voltaische cellen, voor opwekking van elektriciteit,  is het huis zelfvoorzienend in energie. Er wordt zelfs meer energie opgewekt dan er wordt gebruikt. De gevels worden afgewerkt met houten delen, de staalconstruktie van de dakspanten en de vloerdelen blijft in het zicht. Zo is het een stoer en toch heel licht huis.

Het is niet bouwen, maar monteren op de bouwplaats. Alle onderdelen komen voorbewerkt aan op de bouwplaats. Vanaf de wagen zo de bouw in. Het skelet stond in een paar dagen. De prefab wanden werden geplaatst en het dak volgde snel daarna. Daarna was het monteren van de installatie en tenslotte werden de houten geveldelen  aangebracht.