transformatie van kantoor naar woningen

Op de hoek van de Regentesselaan en Deventerstraat, in het hart van Apeldoorn, wordt de voormalige ING bank getransformeerd naar 39 comfortabele appartementen. Het gebouw, ontworpen door Alberts en van Huut in hun kenmerkende stijl, ondergaat binnen een grote verandering. Buiten blijft de kenmerkende stijl in tact.

De begane grond houdt zijn functie als winkel/kantoorruimte. De appartementen krijgen 2 eigen toegangen. Vanuit het centrum en vanaf de eigen parkeerplaats.Op de verdiepingen zijn alle niet-dragende binnenwanden verwijderd en wordt een nieuwe indeling gemaakt met systeemwanden die een hoge geluidsisolatie hebben. De indeling van de appartementen is ook bepaald door de aanwezige ramen. Op de bovenste verdieping, waar vroeger de enorme luchtbehandeling stond, worden 4 appartementen gemaakt. Daar komen nieuwe ramen in de stijl van het gebouw.

Alle appartementen zijn zelfstandige woonruimten. Ze beschikken over een volledige badkamer en keuken en hebben eigen energiemeters. Een deel van de appartementen heeft een eigen buitenruimte. De andere appartementen hebben een gemeenschappelijk dakterras.

De badkamers worden prefab gemaakt en in het werk geplaatst. Dit garandeert een snelle bouwtijd en een hoge kwaliteit.

De verschillende verdiepingen krijgen een eigen karakter door toepassing va materialen en kleuren gebaseerd op de Veluwe. Oplevering september 2016.

Opdrachtgever : AMA beheer